Nástroje pro usnadnění přístupu

NOVINKY A TISKOVÉ ZPRÁVY

Dětské zastupitelstvo

Dětští zastupitelé navštívili radnici, infocentrum i Kalich

Zástupce dětského zastupitelstva přijal ve čtvrtek odpoledne na radnici místostarosta Petr Panaš. Šest školáků s dospělým doprovodem pozval do své kanceláře, kde je s vedoucí odboru komunikace, marketingu a cestovního ruchu Evou Břeňovou seznámili se systémem komunikace města s občany.

Dozvěděli se, jak se tvoří Radniční zpravodaj nebo jak fungují městské webové stránky či Facebook. Místostarosta Panaš mladým zastupitelům také představil participativní rozpočet města, do nějž přispívá podněty široká veřejnost. „Je to možnost, kam můžete své nápady posílat i vy. Určitě na vašich setkáních probíráte spoustu věcí, které by mohly být ve městě realizovány,“ sdělil školákům Petr Panaš.

Po diskuzi v kanceláři děti zavítaly do informačního centra, kde je Eva Břeňová seznámila s fungováním tohoto turisty hojně navštěvovaného místa. Dále se pod vedením průvodkyně Šárky Pechové odebraly na vyhlídkovou věž Kalich, kde si prohlédly i novou expozici, otevřenou v minulém roce.

Dětské zastupitelstvo má momentálně dvanáct členů napříč základními a středními školami „Přivítáme mezi sebe každého, kdo by se s námi chtěl zapojit do budoucích projektů realizovaných ve prospěch města v rámci dětského zastupitelstva," vyzývá koordinátorka dětského zastupitelstva Kateřina Simajchlová.

Schází se pravidelně v Středisku ekologické výchovy SEVER v Masarykově ulici. Až na jednoho člena přišli na radnici úplní nováčci. „Do dětského zastupitelstva jsem se rozhodl vstoupit na základě výzvy od pana ředitele. Od tohoto školního roku také navštěvuji školní parlament. Dění a vývoj města mě zajímá a věřím, že bych mohl třeba nějakým svým nápadem pomoci,“ uvedl Libor Malý, žák ZŠ Havlíčkova.


 

Turistické Informační centrum

 Otevírací doba

Po,St,Pá: 9-17 hod.
Út,Čt: 9-16 hod.
So: 9-12 hod.
Ne: zavřeno

 Adresa

Městské Informační centrum
Mírové náměstí 16/8
412 01 Litoměřice

Spojení

e-mail: info@litomerice.cz
tel.: +420 416 916 440
Skype: infoltm

Městský úřad

 Starosta

Ing. Radek Löwy

 Úřední hodiny

Po: 8:00 - 17:00 hod.
St: 8:00 - 17:00 hod.

 Adresa

Městský úřad Litoměřice
Mírové náměstí 15/7
412 01 Litoměřice

 Spojení

e-mail: podatelna@litomerice.cz
Datová schránka: tpebfnu
tel.: +420 416 916 111

 Opendata

data.litomerice.cz


copyright

 Template by Aplikko
 Webmaster RajČe
Powered by Joomla!
 Prohlášení o přístupnosti
 Politika Cookies

Webarchiv certifikát
© 2024 Město Litoměřice
Mobilní menu