Nástroje pro usnadnění přístupu

NOVINKY A TISKOVÉ ZPRÁVY

Utržené molo a loď

U jachetního klubu se utrhlo molo i s lodí

Na Labi u jachetního klubu na Střeleckém ostrově v Litoměřicích se dnes dopoledne utrhlo molo i s menší lodí. Kolos se začal valit rozvodněnou řekou, která právě v ten moment kulminovala na třetím povodňovém stupni.

Naštěstí se zasekl o měřič hladiny vody pod Tyršovým mostem. Na místo okamžitě vyrazili policisté i hasičská jednotka, která během několikahodinového zásahu loď i molo připevnila ocelovými lany ke stromům podél Labe, čímž zabránila dalším škodám.

„Vyproštění v této chvíli nebylo možné, neboť voda má nyní obrovskou sílu a nevíme přesně, v jakém stavu se molo pod ní nachází. Musíme počkat na pokles hladiny, pak budeme situaci řešit dál. Vše ve spolupráci s policií monitorujeme kamerou a v případě potřeby bychom se na místo vrátili,“ sdělil Jiří Koš, velitel čety z litoměřické stanice Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

Majitelem lodi ukotvené u mola je občan německé národnosti. Ten byl o problému ihned informován a během několika hodin se na místo dostavil.

Hladina Labe dnes kulminuje. Dosáhla výšky 5,35 metru. Nyní již bude pozvolna klesat. „Je to tak. V Mělníku, odkud bereme data, již hladina začala klesat. Jsme velmi rádi, že voda nezpůsobila větší problémy a začíná se vracet do koryta,“ potvrdil Miroslav Letafka, referent krizového řízení Městského úřadu v Litoměřicích.


 

Turistické Informační centrum

 Otevírací doba

Po,St,Pá: 9-17 hod.
Út,Čt: 9-16 hod.
So: 9-12 hod.
Ne: zavřeno

 Adresa

Městské Informační centrum
Mírové náměstí 16/8
412 01 Litoměřice

Spojení

e-mail: info@litomerice.cz
tel.: +420 416 916 440
Skype: infoltm

Městský úřad

 Starosta

Ing. Radek Löwy

 Úřední hodiny

Po: 8:00 - 17:00 hod.
St: 8:00 - 17:00 hod.

 Adresa

Městský úřad Litoměřice
Mírové náměstí 15/7
412 01 Litoměřice

 Spojení

e-mail: podatelna@litomerice.cz
Datová schránka: tpebfnu
tel.: +420 416 916 111

 Opendata

data.litomerice.cz


copyright

 Template by Aplikko
 Webmaster RajČe
Powered by Joomla!
 Prohlášení o přístupnosti
 Politika Cookies

Webarchiv certifikát
© 2024 Město Litoměřice
Mobilní menu